3 Temmuz 2012 Salı

pazılı tavuk rulo,ana yemekler

70 Dakika

Porsiyon basina 325 Kilo kalori

6 Kişiliktir



MALZEMELER

1,1 kg derili temizlenmiş tavuk göğüs fileto

150 gram haşlanmış pazı

20 gram rendelenmiş parmesan peyniri

4 adet kenarı alınmış tost ekmeği

2 adet yumurta

Fesleğen

Kereviz yaprakları

Sarımsak

Sızma zeytinyağı

Tuz

Karabiber

HAZIRLANIŞI

Doğranmış 1 diş sarımsak, zeytinyağı ve hindibayı 1-2 dakika pişirin. Süzdükten sonra doğrayıp ılımaya bırakın. Tavuğu derisiz tarafından dövüp inceltin ve peynire bulayın. Ayrı bir kapta tuzla çırpılmış yumurtaya ekmek içini ekleyin.

Tavuğun derisiz tarafına pazı, 6 adet fesleğen ve 6 adet kereviz yaprağı yerleştirdikten sonra tavuğun yanlarını içe doğru kapatıp rulo sarın. Zeytinyağı, tuz ve karabiber serptiğiniz fırın kabına rulo tavuğu yerleştirin. 190 derece fırında 45 dakika pişirin.

Diğer tarafını da çevirip 25 dakika pişirin. İsteğe göre fırınlanmış patatesle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder