4 Temmuz 2012 Çarşamba

Pratik pogaca tarifi




KOLAY PRATİK POĞAÇA



Malzemeler



1 bardak yoğurt

1 bardak yağ(yarısı eritilmiş margarin yarısı sıvıyağ)

1 yumurta(beyazı içine,sarısı üstüne)

1 tatlı kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

Alabildiğine un(kulak memesi kıvamı)

susam veya çörek otu



Yapılışı



Malzemeler sırasıyla geniş bir kaba konulur.

Un ve kabartma tozu son olarak eklenir.

İlk önce 2 bardak un koyup hamurun kıvamına göre ekleme yapalım.

Hamur hazırlandıktan sonra istenilen büyüklükte parçalara bölüp harcımızı içine koyalım.

Yumurta sarısı ve susamlarla süsleyelim.175 derece de 30-35 dk pişirelim.



Afiyet olsun



[Resim: 40b2p.png]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder