MALZEMELER
6 adet orta boy patlıcan
2 adet domates
2 adet domates
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
300 gr kıyma
1 çay bardağı çam fıstığı
yarım çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kimyon
HAZIRLANIŞI
Küp doğranmış soğanları tereyağında kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurun. Kıyma suyunu çekince, fıstıkları ve baharatları kavurun. Tüm malzemeyi domates ve limon suyu hariç karıştırın. Patlıcanların kabukalrını çizgili soyup ortadan 2 ye bölün ve içlerini oyarak tuxlu suda 15 dakika bekletin. 2 çorba kaşığı sıvı yağda rendelenmiş domatesleri kavurun. Patlıcanların içini hazırladığınız karışımla doldurun ve domateslerin üzerine yerleştirin. Üzerine limon suyu gezdirin. Kapağını kapatarak patlıcanlar yumuşayana kadarpişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder