4 Temmuz 2012 Çarşamba

Vanilyalı Plum Kek tarifi

MALZEMELER



120 gram tereyağı



120 gram tozşeker



2 yumurta



Pişirme Kağıdı



200 gram un



Nişasta



Tuz



HAZIRLANIŞI



1. 2. 120 gram tereyağını ölçüp yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. (Tereyağı erimemelidir.) Çelik kaba yumuşatılmış tereyağı, 120 gram tozşeker ve tuz ilave edin. Mikser ya da el blender i kullanarak köpüklü bir karışım elde edene kadar yaklaşık 25 dakika çırpın.



3. 120 gram olana kadar 2 yumurtayı ayrı ayrı tartın. 120 gramı geçiyorsa unu artırın. Yumurtanın miktarına göre unu dengeleyin.



4.Hamur yoğurma makinesinde tereyağı çırpılırken dikdörtgen kalıbın (18x8x6 cm plum kek kalıbı diye de bilinir.) şeklini pişirme kağıdına çizin. Şeklin kenarlarına 1-2 cm pay verip kesin.



5. Kek kalıbına eritilmiş tereyağı sürüp hazırladığınız yağlı pişirme kağıdını pay bırakarak düzgünce yerleştirin. Üzerine tekrar fırçayla eritilmiş tereyağı sürün.



6. Hamur yoğurma makinesinin çelik haznesindeki çırpılmış tereyağına tarttığınız yumurtaları teker teker ekleyip makinenin yavaş ayarında iyice karışmasını sağlayın.



7. Ayrı bir kapta 120 gram un, bir tutam tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, bir paket vanilya ve tekrar 35-50 gram un veya aynı ölçüde nişasta ekleyip karıştırın.



8. 9. 10. Yumurtalarla çırpılmış tereyağına unlu karışımı ekleyip makinede karıştırın. Pişirme kağıdı kaplı kalıbın 2/3ünü karışımla doldurun. Isıtılmış 185 derece fırında 45 dakika pişirirken, kekin iyice kabarması için üzeri kabuklanmaya başlayınca hafifçe derin bir çizik atın. Kek pişince fırından çıkartın. Daha sonra kalıptan çıkartıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder