3 Temmuz 2012 Salı

Zeytinyağlı Bamya

Zeytinyağlı Bamya

Malzemeler:



Yarım kilo bamya

2 adet orta boy domates

1 tatlı kaşığı salça

1 adet iri soğan

3-4 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz,

1 tatlı kaşığı seker

1 su bardağı sıcak su

Yarım limonun suyu

Yapılışı;



Bamyaların sap kısımları temizlenir.

Soğan yemeklik doğranır.

Domatesler rendelenir.

Sarımsaklar ayıklanır.

Tüm ayıklanan malzemeler bir tencereye aktarılır, Geriye kalan zeytinyağı, yarım limonun suyu, tuz, şeker, salça da ilave edilir. Bu şekilde 10 dk kısık ateşte kapağı kapalı olarak kavrulduktan sonra sıcak su ilave edilir. 20dk daha kısık ateşte pistikten sonra altı kapatılır. Sıcak yada soğuk olarak tüketilebilinir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder