30 Dakika
Porsiyon basina 220 Kilo kalori
6 Kişiliktir
MALZEMELER
400 gram patates
400 gram pırasa
Tereyağı
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra ince yuvarlak dilimleyip soğuk suda 10 dakika bekletin. Süzdükten sonra kağıt havluyla nemini alın. Yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağı ve bir tutam tuzla patatesleri soteleyin.
Pırasayı ayıkladıktan sonra yuvarlak dilimleyip tencereye aktarın. Üzerine çıkacak şekilde suyla doldurup yarım çorba kaşığı tereyağı, bir tutam tuz ve karabiberle kısık ateşte pişirin.
6 adet krem karamel kabına fırçayla tereyağı sürün. Alt kısmını, yağladığınız yağlı pişirme kağıdıyla kaplayın. Patates ve pırasa dilimlerini üst üste dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Patatesli ve pırasalı mini kuleleri kaplardan çıkartıp servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder