6 Temmuz 2012 Cuma

köfteli havuçlu yogurt çorbası,çorbalar,kardelenruyasi

Malzemeler:



250gr az yağlı kıyma

Yarım su bardağı pirinç

1 orta boy havuç

yeterince tuz karabiber

1 adet yumurta

Yarım su bardağı yoğurt )istenirse (ben çocuklar için tercih ediyorum)

1 çorba kaşığı dolusu un

1 tatlı kaşığı nane



Yapılışı:



1.Ayıklanıp yıkanan pirinç, kıymanın tamamı karabiber ve tuz ile yoğurulur. Fındıktan biraz daha büyük toplar haline getirilir.

2.Havuç rendelenir.

3.Derin bir tencerede kaynamakta olan 2 lt kadar tuz ilave edilmemiş suya köfteler ve havuç rendesi atılır. 15 dk kadar pişirilir.



4.Başka bir kapta, yoğurt, yumurta ve un çırpılarak terbiye yapılır. Azar azar yemeğe ilave edilip 10dk daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder