6 Temmuz 2012 Cuma

palmiye kurabiye

MALZEMELER

6 kare milföy

1 su bardağı toz şeker

arzuya göre 1 portakalın kabuğu (rendelenecek)

YAPILIŞI

Tezgaha biraz toz şeker serpilip üzerine milföyler yanyana yapışık bir şekilde dizilir. Bu şekilde elde edilen büyük milföyün üzerine, kalan şeker ve portakal kabuğu rendesi yayılır. Merdane ile bu dikdörtgen inceltilir.

Uzun kenarlar karşılıklı olarak içe doğru kıvrılır ve ortada birleştirilir. Üzerine hafifçe bastırıldıktan sonra streçlenip buzdolabında bir saat bekletilir.

Daha sonra, bir parmak genişliğinde dilimlenerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.

200 derecede 10 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder