6 Temmuz 2012 Cuma

LEZZET TEKNESİ

Malzemeler

10 Adet Halley Bisküvi


1 Paket Krem Şanti

1 Su Bardağı Süt

1 Su Bardağı Hindistan Cevizi

1 Paket Çikolata Sos





Hazırlanışı

Halley bisküvileri elinizle kırarak küçük parçalara bölün.(Orijinal tarifte dörde bölünüyor. Ancak dörde bölündüğünde parçalar çok iri olduğundan ben daha küçük parçalara böldüm.) Krem şantiyi 1 Su bardağı soğuk sütle çırparak kar haline getirin. İçine 1 Su bardağı Hindistan cevizi ilave ederek çok az karıştın. Bu karışımı kırılmış bisküvilerin üzerine ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı servis tabağına alıp, bastırarak düzeltin ve buzdolabına koyarak bekletin. Diğer tarafta çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirin. Soğuduktan sonra (soğuturken kaymak tutmaması için arada bir karıştırın) buzdolabındaki tatlının üstüne döküp, üzerine Hindistan cevizi serpin. Dolapta en az 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder