6 Temmuz 2012 Cuma

Yogurtlu bakla çorbasi

[Resim: 3qlyl.jpg]








Yoğurtlu Bakla Çorbası Nasıl Yapılır?, Yoğurtlu Bakla Çorbası Tarifi, Yoğurtlu Bakla Çorbası Yapılışı



Yoğurtlu Bakla Çorbası Malzemeler :



1 adet yumurta

1/2 kg taze bakla

2 çorba kaşığı tereyağ

2 su bardağı süzme yoğurt

1/2 su bardağı un

1 baş soğan

maydanoz

nane

dereotu

tuz



Yapılışı :



Taze bakla ayıklayıp, yıkadıktan sonra enine, ince ince kıyın. Düdüklü tencereye bir çorba kaşığı tereyağ koyup, ince çentilmiş soğan sararıncaya kadar kavurun, daha sonra kıyılmış baklaları ilöe2ve edip kanştın. Baklalann rengi dönmeye başlayınca, dört su bardağı su, biraz da tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın, ve yirmi dakika kadar pişirin.



Diğer yanda bir tencerede süzme yoğurt, un ve yumurtayı su ile ezip mikserle ayran kıvamına getirin. Kaynayıncaya kadar, tahta kaşıkla, dibini tutturmadan karıştın.

Düdüklü tencerede pişirdiğiniz baklaları da suyu ile birlikte tencereye koyup on dakika birlikte kaynatıp, tuzunuilave edin. İsteğe göre kıyılmış maydanoz, dereotu, nane koyup karıştırın.

Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirip sıcak sıcak servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder