6 Temmuz 2012 Cuma

Bolu Tarhana Çorbası

MALZEMELER :

100 gr yağsız kıyma

150 gr köy tarhanası

1 adet iri domates

1 çorba kaşığı tereyağ

2 kg et suyu veya su

tuz









YAPILIŞ TARİFİ :





Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder