6 Temmuz 2012 Cuma

HAŞHAŞLI REVANİ

HAŞHAŞLI REVANİ



Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

...1 su bardağı irmik

1 su bardağı süt

1 su bardağı haşhaş

1, 5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya



Süslemek İçin:

1 paket krem şanti

Hindistan cevizi

Kivi



Şerbet:

2,5 su bardağı su

2,5 su bardağı toz şeker



Yapılışı:

1-Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla krem halini alana kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip mikserde çırpmaya devam ediyoruz. Mikseri kapattıktan sonra irmik ve haşhaşı katıp tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırıyoruz. Yağlanmış borcama döküp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.



2- Diğer tarafta şerbeti kaynatıp soğumaya alıyoruz.



3- Pişen kekimize soğumuş olan şerbeti döküp, şerbeti çekmesi için bir kenara alıyoruz. Krem şanti ile süslememiz için tatlımızın iyice soğumuş olması gerekiyor.



3- Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp, soğumuş olan revaninin üzerini kaplıyoruz. Hindistancevizi serpip kivi dilimleriyle süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder