6 Temmuz 2012 Cuma

Şekerpare




Şekerpare



Malzemeler

2,5 su bardağı Un

125 gr. Margarin

1 çorba kaşığı Pudra şekeri

2 su bardağı Şeker

2 adet Yumurta

Limon kabuğu rendesi

1/2 paket Vanilya

1 tatlı kaşığı Limon suyu

10 adet İç badem

1 kahve kaşığı Kabartma tozu













Yemeğin Tarifi

1. Şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri alınır. Limon suyu konup biraz koyulaşınca ateşten alınır.



2. Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırarak beyazlatılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konup yoğrulur.



3. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.



4. Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.



5. Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir. Not: Hamura 1 kaşık irmik de konabilir. (Un ölçüsünü 1 kaşık azaltmalıdır. ) AFİYET OLSUNSmile

=HAYAT BU=ASLI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder