4 Temmuz 2012 Çarşamba

Mandalinalı kek yapılışı

Mandalinalı kek malzemeleri

2 su bardağı un

1.5 çay kaşığı kabartma tozu

1 tutam tuz

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı rendelenmiş mandalina kabuğu

2/3 su bardağı fındık yağı

3 yumurta

1 su bardağı mandalina suyu



HAZIRLANIŞI







Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin. Mandalina kabuğunu bir kaba alıp şekerle ovun. Fındık yağı ve yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Unu azar azar eklemeye devam ederek çırpın.

Mandalina suyunu ilave edip hazırladığınız kek harcını yağlanmış baton kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. 1 saat bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder