4 Temmuz 2012 Çarşamba

BEZELYE VE KIYMALI MANTI MAKARNA

malzemeler.....

yarım paket mantı makarna

200 gr. kıyma

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

tuz,istediğiniz baharatlar

sos için ....2 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı kadar makarnanın suyundan

1 tatlı kaşığı nane

ve en üste yoğurt...





yapılışı....

bezelyeler iyice ezilir..

kıyma içine katılır ve baharatlarla yoğrulur....

makarnaların içine doldurulur..

kaynayan suyun içine tuz atılır..

makarnalar haşlanır..süzülür....üzerine az zeytinyağı gezdirilir ki birbirine tutmasın.

sos için salça az kavrulur.içine nane atılır.nane kokusu çıkınca makarna suyundan yeterince eklenir.biraz kaynatılır..sos hazır...

makarna üzerine önce yoğurt ardından sos gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder