3 Temmuz 2012 Salı

Fener Kavurma

Malzemeler:



1 adet Fener Balığı

1 çay bardağı sıvı yağ

öbd soğan

1 avuç doğranmış mantar

1 adet sivri biber

1 orta boy domates

1 diş sarımsak

Kekik, pulbiber, tarhun,

karabiber

Soya sosu

1 tutam kekik



Hazırlanışı:



Tavamızı kızdırıyoruz. Yaklaşık 1 çay bardağı sıvı yağ ilave ediyoruz. Yağımız kızdıktan sonra doğradığımız soğanı tavaya alıyoruz. Ardından bir avuç mantarımızı ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra doğradığımız biberleri tavamıza atarak karıştırıyoruz. Kuşbaşı doğradığımız balığımızı tavaya atıyoruz. İnce kıydığımız sarımsağı tavamıza atarak

karıştırıyoruz. Küp küp doğradığımız domatesleri yemeğimize ekleyerek karıştırıyoruz. Kekik, pul biber ve tarhundan oluşan baharat karışımımızı atıyoruz ve yemeğimizi iyice karıştırıyoruz. Az soya sosu ilave edip karıştırdıktan sonra ateşte kızdırdığımız kiremit güvecimize yemeğimizi alıyoruz. Üzerine bir tutam kekik ekledikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder