6 Temmuz 2012 Cuma

UN HELVASI

UN HELVASI

Malzemeler

150 gr. margarin

1,5 su bardağı un

1,5 su bardağı süt

...1/2 (yarım) su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

Dolmalık Fıstık

Yapılışı

Tereyağı

iyice eridikten sonra içerisine unu ilave edip kısık ateşte sürekli

karıştırarak iyice pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Unu 3-4 dk kavurduktan sonra fıstıklarımızı ekliyor ve birlikte kavuruyoruz.Diğer tarafta eş zamanlı olarak süt-su ve şeker karışımını kaynamaya bırakıyoruz.Unumuz kavrulduğunda şerbetimizde kaynamış olmalı. (Bu sebeple unu kavurmaya başlar başlamaz şerbeti de ocağa koyun.)Unun

yeteri kadar kavrulup kavrulmadığını anlayabilmek için kaynamakta olan

şerbetin içine bir parça kavurduğumuz undan atalım. Cosss diye bir ses

geliyorsa kavrulma işlemi tamamlanmış demektir.Her ikisininde

altını kapatıp şerbeti tek seferde unun üzerine boşaltalım ve tahta

kaşık ile hızlıca topaklanmasına izin vermeden karıştıralım.Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk. demlenmeye bırakalım.Elimizle yada 2 kaşık yardımı ile şekil vererek servise hazır hale getirelimAfiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder