4 Temmuz 2012 Çarşamba

Yufkalı Saç Kebab

MALZEMELER

Yarım demet kıyılmış dereotu

1 su bardağı sıcak su

1 su bardağı soguk su

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tarçın

1 kg koyun butundan orta yağlı kuşbaşı et

1 tatlı kaşığı kekik

2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

4 adet küp küp doğranmış domates

4 adet doğranmış soğan

5 adet halka doğranmış sivri biber

Yarım kg un

Yeteri kadar tuz, kırmızı biber, karabiber





HAZIRLANIŞI

Saça veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekinceye

kadar pişirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra

domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın. Sıcak suyu, baharatları

ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın.

Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. Un, su

ve tuzu iyice çırpın, yarım saat dinlendirin. Saçı biraz tereyağla

yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün.

Tavayı salla***** bulamacı yayın. Altını üstünü pişirip servis tabagına

alın. Yufkaların arasına saç kebabı ko***** servise sunun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder