3 Temmuz 2012 Salı

Salça soslu tavuk ciğeri

Malzemeler



1 paket tavuk yüreği veya ciğeri



1 yemek kaşığı salça



5 diş sarımsak



1 çay kaşığı pul biber, kimyon, nane, kekik



Sıvı yağ



Hazırlanışı



Öncelikle yürekleri güzelce yıkayıp ortadan ikiye kesiyoruz daha sonra tencereye biraz sıvı yağ koyup yürekleri kavurmaya başlıyoruz suyunu çekene kadar. O sırada da kısık ateşte biraz sıvı yağ ve suda salçayı eziyoruz. Salçayı ocaktan aldıktan sonra birer çay kaşığı pul biber, kimyon, nane, kekik ve sarımsakları ince ince kıyarak ekliyoruz ve yüreğin üzerine ilave ediyoruz. Birazda öyle kavurduktan sonra hazır hale geliyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder