6 Temmuz 2012 Cuma

Dolgulu Elmalı Kek

[Resim: 121-DSC03490.jpg]

Kek için:

2 yumurta

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı yoğurt (yada süt)

1/2 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı un

1/2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

6 tane küçük yeşil elma (elmalar sert olsun)



(ben içine 2 yemek kaşığı kakao koydum)



Kreması için:

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 çay bardağı şeker (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

1 yumurta

vanilya


Kek malzemelerinizi çırpın.

Tepsiyi yağlayarak un serpin. Una buladığınız elmaları düzenli aralıklarla tepsiye dizin ve elmaların aralarına kek hamurunu dökün(elmaların iç kısımları boş kalmalı). 180 derecelik fırında kek kızarana kadar pişirin.



Kremanızı her zaman olduğu gibi pişirin. Malzemeleri bir tencereye alarak hiç topak kalmayana kadar çırpın. Kaynayıp, koyulaşana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika kadar ocakta tutun. Almadan önce de vanilyayı ilave edin ve karıştırın.



Pişen keki fırından alın ve elmaların boş bıraktığımız iç kısımlarını ve üzerini kapatacak kadar krema ile doldurun.İstediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder