4 Temmuz 2012 Çarşamba

sütlü börek tarifi

sülü börek tarifleri

1 kilo hazır yufka, 1 kilo süt, 8 ta-no yumurta, 250 gram kaşar peyniri 1 çay bardağı eritilmiş sade yağ.



YAPILIŞI:



[Resim: 263d376433eb789c164f0689a53cc8_1277613427.jpg]

Yufkalar teker teker 4 parçaya ayrılır. Yağlanır. Bir paröbb-çanın içine iri rendeden geçirilmiş kaşar peyniri serpilir. Sivri ucundan yavaş yavaş kıvrılarak gevşek bir rulo yapılır. Yağ-lanmış tepsinin ortasına daire şekli verilmek suretiyle konur. Diğer parçalar da aynen hazırlanarak tepsinin içinde birbiri-nin ardından sıralanır. Diğer tarafta süt, yumurtalarla birlik-te çırpılır yufkaların üzerine dökülür. Fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder