4 Temmuz 2012 Çarşamba

HAŞHAŞLI & CEVİZLİ BURGU ÇÖREK

Hazırlama Zamanı 30 dakika

Pişirme Zamanı 30 dakika

Kaç Kişilik 8-10

Malzemeler:

HAMURU İÇİN:



2 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvı yağ,

1 paket kuru maya,

5 çorba kaşığı şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ İÇİN:



5-6 kaşık haşhaş ezmesi,

1 çay bardağı ufalanmış ceviz,

1 su bardağı sıvı yağ,

1 çay bardağı şeker,

Hazırlanışı

Hamur için malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamuru bir örtüyle sarıp 2 katı olana kadar mayalayın. Diğer taraftan iç malzemesi için haşhaş ezmesini, cevizi, şekeri ve sıvı yağı karıştırıp sürülebilecek kıvamda harç hazırlayın.

Mayalanmış hamurdan yumurtadan büyük bezeler yapıp hepsini servis tabağı büyüklüğünde açın.

Aralarına haşhaşlı harçtan sürüp resimdeki gibi 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Daha sonra bu şeritleri iki ucundan ters tarafa çevirip burgu yapın. İstediğiniz boyutlarda kesip yağlanmış tepsiye sıralayın. tepsi mayası için 15-20 dakika ılık ortamda bekletip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında çörekleriniz kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder