6 Temmuz 2012 Cuma

Dondurma Külahı Nasıl Yapılır?



Malzemeler ;

3 yumurta,

Yarım çay bardağı toz şeker,

2 yemek kaşığı tereyağ,

1 su bardağı un,

1 çay kaşığı kabartma tozu,

Bir tutam tuz,



Aroma olarak isteğe bağlı;

1 adet limon kabuğu rendesi,

1 çay kaşığı badem aroması,

Yarım çay badağı kakao,

Yarım çay bardağı nescafe.



Hazırlanışı ;

Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar güzelce çırpın. Kullanmak istediğiniz aromayı ve eritip soğuttuğunuz tereyağını karışıma ekleyin. Diğer malzemeleride karışıma ekleyip hepsini birbirne iyice karıştırın.



Waffle makinesine bu karışımdan birer yemek kaşığı koyup pişirin. Pişen hamura sıcakken külah şeklini verin. Hamura şekil vermek için elini çabuk tutmalısınız. Hamur soğuduğunda sertleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder