4 Temmuz 2012 Çarşamba

aglayan kek,hamur işleri,kardelenruyasi



AĞLAYAN KEK TARİFİ



1 çorba kaşığı un

sosu için:

2 su bardağı süt

1 paket kremşanti

kreması için:

1 paket kabartma tozu

1,5 çorba kaşığı kakao

3 su bardağı un

3 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı süt

4 yumurta

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı kakao

1 su bardağı su



Yapılışı Kek için önce yumurta ile şekeri çırpın. Bu karışıma 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu da ilave edin. Biraz daha çırptıktan sonra unu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırpın.



Yağladığınız tepsiye boşaltın. 175 derecede ısıtılmış fırına koyun. 30 dakika sonra fırından alın. Sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü boşaltın. Sütü boşaltırken her yere eşit dağılmasını sağlayın. Daha sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırladığınız kremşantiyi üzerine sürün.



Sosu için malzemelerin hepsini koyup karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder