SOĞUK YOĞURT ÇORBASI
Malzemeler
1 kg yoğurt
1,5 bardak su
1 bardak arpa şehriye
öbd bardak haşlanmış nohut
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı ve kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Şehriyeyi az sıvıyağda hafifçe kavurup üstünü biraz geçecek kadar su ekleyip kapağını kapayalım ve haşlayalım. Yoğurda su ve tuz ekleyip iyice çırpalım. Ben çok sulu sevmem, o yüzden cacığı da koyu kıvamlı yaparım bunu da öyle yaptım. İsterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz ama çok da sıvı olmasın, biraz kıvamı olsun. İçine haşlanmış nohut, şehriye, ince kıyılmış dere otu ve taze naneyi ekleyip karıştıralım. Servis ederken zeytinyağında kırmızı biber kızdırıp üstüne gezdirelim. Ben zeytinyağında nane de kavurup üstüne koyuyorum bazen. O da yeşil yeşil güzel oluyor.
Malzemeler
1 kg yoğurt
1,5 bardak su
1 bardak arpa şehriye
öbd bardak haşlanmış nohut
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı ve kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Şehriyeyi az sıvıyağda hafifçe kavurup üstünü biraz geçecek kadar su ekleyip kapağını kapayalım ve haşlayalım. Yoğurda su ve tuz ekleyip iyice çırpalım. Ben çok sulu sevmem, o yüzden cacığı da koyu kıvamlı yaparım bunu da öyle yaptım. İsterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz ama çok da sıvı olmasın, biraz kıvamı olsun. İçine haşlanmış nohut, şehriye, ince kıyılmış dere otu ve taze naneyi ekleyip karıştıralım. Servis ederken zeytinyağında kırmızı biber kızdırıp üstüne gezdirelim. Ben zeytinyağında nane de kavurup üstüne koyuyorum bazen. O da yeşil yeşil güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder