3 Temmuz 2012 Salı

Kuru köfte

[Resim: kuru-kofte.jpg]




MALZEMELER:



*

500 gr. kıyma,

*

yarım demet ince kıyılmış maydanoz,

*

Yarım su bardağı su,

*

1 su bardağı kurutulmuş ve çekilmiş bayat ekmek,

*


1 tane rendelenmiş yada çekilmiş soğan,

*

1 çay kaşığı karabiber,

*

1 çay kaşığı kimyon,

*

1 çay kaşığı kırmızı biber,

*

1 çay kaşığı tuz,

*

1 çay kaşığı kekik,

*

3-4 kaşık sıvı yağ,



HAZIRLANIŞI:



Bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun.(Listedeki su ekmek içini ıslatmak için gerekli). İyice özleştirdikten sonra istediğiniz şekillerde yapın. Teflon tavaya sıvı yağı koyup yakmadan ısıtın ve köftelerinizin 2 yanı kızarana dek pişirin. Sonra ister ekmek arası, ister dürüm şeklinde, ister patates ve ketcapla yada soslu ve pilav eşilğinde afiyetle yiyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder