![[Resim: kuru-kofte.jpg]](http://www.emelinmutfagi.net/wp-content/uploads/2012/01/kuru-kofte.jpg)
MALZEMELER:
*
500 gr. kıyma,
*
yarım demet ince kıyılmış maydanoz,
*
Yarım su bardağı su,
*
1 su bardağı kurutulmuş ve çekilmiş bayat ekmek,
*
1 tane rendelenmiş yada çekilmiş soğan,
*
1 çay kaşığı karabiber,
*
1 çay kaşığı kimyon,
*
1 çay kaşığı kırmızı biber,
*
1 çay kaşığı tuz,
*
1 çay kaşığı kekik,
*
3-4 kaşık sıvı yağ,
HAZIRLANIŞI:
Bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun.(Listedeki su ekmek içini ıslatmak için gerekli). İyice özleştirdikten sonra istediğiniz şekillerde yapın. Teflon tavaya sıvı yağı koyup yakmadan ısıtın ve köftelerinizin 2 yanı kızarana dek pişirin. Sonra ister ekmek arası, ister dürüm şeklinde, ister patates ve ketcapla yada soslu ve pilav eşilğinde afiyetle yiyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder