3 Temmuz 2012 Salı

ETLİ DOMATES DOLMASI

MALZEMELER:



6 tane büyük ve sert domates

250 gr kıyma

1 çay bardağı pirinç

1 çorba kaşığı domates salçası

bir tutam maydanoz

1 tutam dereotu

1 tutam taze nane

tuz

karabiber

1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ,







SOSU İÇİN:

Domateslerin içinden çıkan püresi

2-3kaşık sıvı yağ

tuz

karabiber

2-3 su bardağı sıcak su







HAZIRLANIŞI:



Domatesleri yıkayıp baş kısımlarını tamemen koparmadan kesin. içlerini kabak oyacağı yada tatlı kaşığı yardımı ile oyun. Pirinci tuzlu sıcak suda 15- 20 dakika bekletip süzün. Soğuk suyla yıkayıp bir kaba boşaltın. Üzerine kıymayı, domates salçasını, sıvı yağı, ince kıyılmış maydanoz, dere otu ve taze naneyi, tuzunu ve karabiberini katıp yoğurun. Daha sonra oyduğunuz domateslerin içlerini fazla bastırmadan doldurup koparmadağınız Domatesın baş kısmını kapak gibi kapatın. Uygun bir tencereye Domates dolmalarınızı koydukdan sonra Domateslerin içinden çıkan kısımlarını küçültüp tencereye katın. 2-3 kaşık sıvı yağ gezdirdikden sonra tuz ve karabiber ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edip ocağa alın. Çok kısık ateşte pişirin



Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder