MALZEMELER:
6 tane büyük ve sert domates
250 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
bir tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
tuz
karabiber
1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ,
SOSU İÇİN:
Domateslerin içinden çıkan püresi
2-3kaşık sıvı yağ
tuz
karabiber
2-3 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI:
Domatesleri yıkayıp baş kısımlarını tamemen koparmadan kesin. içlerini kabak oyacağı yada tatlı kaşığı yardımı ile oyun. Pirinci tuzlu sıcak suda 15- 20 dakika bekletip süzün. Soğuk suyla yıkayıp bir kaba boşaltın. Üzerine kıymayı, domates salçasını, sıvı yağı, ince kıyılmış maydanoz, dere otu ve taze naneyi, tuzunu ve karabiberini katıp yoğurun. Daha sonra oyduğunuz domateslerin içlerini fazla bastırmadan doldurup koparmadağınız Domatesın baş kısmını kapak gibi kapatın. Uygun bir tencereye Domates dolmalarınızı koydukdan sonra Domateslerin içinden çıkan kısımlarını küçültüp tencereye katın. 2-3 kaşık sıvı yağ gezdirdikden sonra tuz ve karabiber ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edip ocağa alın. Çok kısık ateşte pişirin
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder