3 Temmuz 2012 Salı

Hsanpasa koftesi


Malzemeler:

1.500 gr kıyma (döş+yağsız dana)

2.1 paket knorr köfte harcı

3.2 adet büyük boy patates

4.1 çay bardağı süt

5.2 çorba kaşığı tereyağı

6.2 adet orta boy domates

7.Kaşar peyniri rendesi



Hazırlanışı:



1.Patatesleri yıkayarak üzerine sıcak su ekleyip haşlayın veya patatesleri soyup, dilimleyerek üzerine az miktar su ekleyerek de haşlayabilirsiniz.

2.Haşladığınız patatesleri ezecek ile ezerek içine tereyağı ve sütü de ekleyip karıştırın ve bir kenara alın.

3.Köfteleri köfte harcının üzerinde belirtilen ölçülerde su ilave ederek hazırlayın.

4.Domatesleri dilimleyin.



5.Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın, domatesleri tepsiye dizin.

6.Köftelerden büyükçe bir yumurta kadar alın ve elinizde domateslerin üzerine göre şekil verip ortalarını çukurlaştırın.

7.Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında damak tadınıza göre köftelerin iki yüzünü de pişirin.

8.Köfteler pişince fırını ızgara ayarına getirin, köftelerin üzerilerine hazırladığınız patates püresinden kaşık yardımı ile koyun, tekrar fırına verip patateslerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

9.Servis yapacağınız zaman istediğiniz kadar kaşar peyniri rendesi koyun ve kızarınca çıkarıp sıcak olarak servis yapın.





[Resim: 3z8yz.jpg]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder