6 Temmuz 2012 Cuma

İncir Pestili

Malzemeler

5 kg beyaz incir

2 su bardağı un



Yapılışı



İncirlerimizin kabuklarını soyalım. Büyükçe bir tencereye koyup orta ateşte pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başladığında el blenderi ile iyice karıştıralım. İncirler iyice parçalanıp akışkan hale geldiğinde unumuzu ekleyip el blenderi ile karıştırmaya devam edelim. Bir taşım daha kaynadıktan sonra, büyükçe tepsileri yağlayıp ateşten indirdiğimiz inciri çok ince bir tabaka olacak şekilde tepsilere yayalım. Tepsilerimizi güneşe yayalım. Bir iki gün güneşte kalan pestilleri alt üst yapalım. Kurumaya başladığında temiz örtülerin üzerine alıp gölgede bir iki gün daha bekletelim. Kuruma işi bittiğinde isteğimize göre dilimleyip, rulo yapıp afiyetle yiyelim.



Evde İncir Pestilinin Yararları

Kansızlıkta çok faydalıdır. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Vücut doku ve hücre yenilenmesinde çok faydalıdır.

Enerji verir, vucudun kuvvetlenmesini sağlar.

Göğüsü yumuşatır, balgam söktürücüdür.

Bağırsak rahatsızlıklarına faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder