6 Temmuz 2012 Cuma

Tavuk göğsü pastası

malzemeler :



bir adet hazır pasta keki (ben kakaolu tercih ediyorum)



bir litre süt



bir adet sanayağı(50 gr.lık kısmını kesin az yağlı our)



bir su bardağı toz şeker



bir su bardağı un



evinizde bulunan vişne böğürtlen yaban mersini frambuaz karadut reçellerinden herhangi birisi(ben ekşi tatları daha çok seviyorum.),



yapılışı:



tencereye sanayağını koyun eridikten sonra unu dökün ve karıştırın arkasından bir litre süt ve bir bardak şekeri ekleyin topak topak olmaması içinde karıştırın.koyulaşınca ocaktan alın ve birazda mikser yoksa elde çırpın.pasta kekini sütle ıslatın tavuk göğsünün bir kısmını ekleyin daha sonra reçelden biraz dökün abartmayın az olsun daha sonra sütle ıslatılmış olan diğer keki üstüne kapatın.tavuk göğsü ile pasta kekini kaplayın biraz soğuduktan sonra reçelinizden pastanın üstünede dökün ama iyice soğusun yoksa kırılıyor pasta tadı çok lezzetli oluyor ama şekli olmuyor.zamanlamayı yaparsanız 20 dk gibi kısa bir sürede çok lezzetli bir yaş pastanız oluyor.ha tavuk göğsü ağır gelir derseniz bir paket kremşanti dökün tavuk göğsü piştikten sonra mikserle iyice çırpın bence dahada hafif oluyor afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder