4 Temmuz 2012 Çarşamba

Kabakli peynirli borek








Kabaklı Peynirli Börek



Malzemeler

2 Adet Yufka

2 Adet Kabak

2 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir

1/2 Demet Dereotu

1 Adet Yumurta

2 Çorba Kaşığı Yoğurt

1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

2 Çorba Kaşığı Karabiber

2 Çorba Kaşığı Kaşarpeyniri Rendesi







Yemeğin Tarifi

2 adet kabağı rendeleyin. Suyunu sıkın. 2 Çorba kaşığı karabiberi karıştırın. 2 adet yufkayı dörde bölün. Her bir parçasına hazırladığınız harçtan doldurun. Gül biçiminde sarıp, yağlanmış tepsiye dizin.



Ayrı bir yerde 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çorba kaşığı sıvı yağı çırpın. Bu karışımı tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine sürün. 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesini de böreklerin üzerine serpin. Isıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.



[Resim: 47dt5.gif]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder