4 Temmuz 2012 Çarşamba

cig börek

[Resim: cig_borek.jpg]




Malzemeler:

4 su bardağı un

Tuz

Su

İçi İçin:

250 gr. kıyma

2 soğan

1 domates

Kıyılmış maydanoz



Yapılışı:

Soğanı ve domatesi rendeleyin, kıyma, tuz, maydanoz, karabiber ve biraz su ilavesiyle iç malzemesini hazırlayın.

Hamurunu hazırlayın, unu, tuz ve su ile yoğurun.

Biraz katı bir hamur oluşturun.

20 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak bezeler hazırlayın.


Merdane ile bıçak sırtı kalınlığında yufkalar açın.

Açılan yufkaların içine hazırlanan içten koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Afiyet olsuun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder