4 Temmuz 2012 Çarşamba

Ekmekboregi kardelenruyasi


Ekmek Böreği



Malzemeler

1.5 Ekmek veya 1 Paket Tost Ekmeği (Ekmekler bayat olmalı)

3 Yumurta

1.5 Litre Süt

10 Dilim Kaşarpeyniri

2 Çorba Kaşığı Eritilmiş Margarin













Yemeğin Tarifi

Normal ekmek kullanıyorsanız kabuklarını çıkarın ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Tost ekmeği kullanıyorsanız kenarlarını kesin. Ekmeklerin yarısını ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dizin. Üzerine biraz eritilmiş margarin gezdirip kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin. Peynirin üzerini yine ekmek dilimleriyle kapatıp biraz daha yağ gezdirin.



3 yumurtayı sütle çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. 24 saat buzdolabında bekletin.



Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak servis yapın.



Not: Kullandığınız ekmeğin kenarlarını atmayın. Fırında kızarttıktan sonra robottan geçirerek galeta unu olarak kullanabilirsiniz.

[Resim: 47dt5.gif]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder