Osmanlı Hamur İşi Tarifleri


KABARTLAMA 
 
Malzemeler:
Herhangi bir çeşit 4 dilim ekmek
3 adet yumurta
Kızartmak için :                                                                   

250 gr. yağ
100 gr. pudra şekeri 

Yapılışı:
3 adet yumurtayı bir çorba tabağına koyup çırpınız. 1/2 santim kalınlığında ve kenarlarının kabukları alınmış ekmekleri yumurtanın içine iyice bulayınız, kızgın bol yağda birer dakika alt ve üstünü kızartıp ortasından üçgen olarak kesip uçlarını hafif birbirinin üzerine bindirip üzerine pudra şekeri serperek veya şekeri yanında ayrıca vererek servis ediniz. Arzu eden yanında ayrıca bal servis edebilir.

YUFKALI KAYISI

160 gram un, 123 gram tereyağı, 30 gram tuz, 6 gram şeker, 1 yumurta ve 80 gram sıcak sütü bir kapta karıştırıp, hamur tahtasında iyice yoğurunuz. Sert olursa, biraz daha süt koyup yumuşatınız. Kuru kayısı haşlayarak süzünüz; biraz tozşekerle ezmesini yapınız. Bir miktar bademin iç kabuğunu çıkarıp bıçakla kıyarak, ezmeye karıştırınız. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp çay fincanı tabağı gibi yufka açınız, ezmeden, bir miktar yufkanın kenarına koyup çok gevşek sararak, dibi yağlı bir tepsiye diziniz; renginin beyaz kalması için üstüne yağlı bir kâğıt örterek fırına sürünüz. Pişince üstüne tozşeker serpiniz.


FIRINDA HAMURLU ISPANAK

Malzemeler:
Hamur için:
300 gram un
50 gram tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kaşık maya
1 çimdik tuz
Harcı için:
1 kilo ıspanak
300 gram beyaz peynir
50 gram kaşar peynir
1 paket margarin
1 adet yumurta
70 gram un
1 fiske cevz-i bevva
Yarım litre süt
Yeteri kadar tuz
Süslemek için:
1 adet yumurta
100 gram kuyruk yağı veya içyağı

Hazırlanışı:

Bir turta kalıbını yağlayıp unlandıktan sonra bir kenarda bekletin. Hamuru yaparken önce tezgaha unu eleyerek boşaltın. Üstüne kalan tereyağı, zeytinyağı, içinde tuz eritilen 1 çorba kaşığı ılık su ve mayayı dökün. Unu iyice malzemelerle birlikte yoğurarak hamur kıvamına getirin. Daha sonra yağ kağıdına sararak buzdolabına koyun. Ispanakları bol suda iyice yıkayarak temizleyin ve kaynar tuzlu suda haşlayın. Kaynadıktan sonra süzerek ince ince kıyın. İçine cevz-i bevva, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peynir ekleyip karıştırın. Bir kasede margarini eritin. Hızlı hızlı karıştırırken elekten geçirilen unu azar azar katarak yedirin.Yağlı unu 1-2 dakika kavurduktan sonra üzerine sicim gibi ince kaynar süt akıtın. Karışımı iyice birbirine yedirin. Tuz serpiştirdikten sonra 5 dakika kadar karışımı pişirin. Ispanağın içine döküp karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Ispanaklı karışım iyice soğuduktan sonra üzerine yumurtanın sarısını döküp iyice yedirin. Başka bir kapta yumurtanın akı


resimli hamur işi tarifleri
börek tarifleri
poğaça tarifleri
tatlı tarifleri
oktay usta
kurabiye tarifleri
pasta tarifleri
yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder