6 Temmuz 2012 Cuma

Çilekli Tiramisu

Çilekli Tiramisu





İçindekiler



1 kat Hazır kek

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı şeker

1 adet yumurta

2 su bardağı süt

1 paket (200gr) labne

2 tatlı kaşığı granül kahve

1 fincan sıcak su

çilek



Hazırlanışı



1 fincan sıcak su ile kahve hazırlanır. (İstenirse 1-2 küp şeker konulabilir.)

Kaselerin diplerine kekten parçalar yerleştirilip hazırlanan kahve ile ıslatılır.

Temizlenip ikiye bölünen çilekler kaplardan görülecek şekilde yerleştirilir.

Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.

Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.

Önceden ıslatımış kekin üzerine muhallebi konulur.

Muhallebinin üzerine bir parça kek daha konulup ıslatılır.

Tekrar muhallebi dökülüp kaplar tezgaha vurularak boşluklar doldurulur.

Soğuduktan sonra servis yapılınncaya kadar dolaba kaldırılır.

Servis yapılmadan önce üzerine bütün çilek konulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder