6 Temmuz 2012 Cuma

Padişah Macunu Nasıl Yapılır?

Diğer adı da Kuvvet macunu olan ve Osmanlı Saraylarında vazgeçilmez olan bu macunu sizde evinizde hazırlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken macun için kullanacağınız ürünleri evde kendiniz taze öğütmeniz gerekmektedir.



Malzemeler ;

2 yemek kaşığı tarçın,

2 yemek kaşığı çörek otu,

2 yemek kaşığı havuç tohumu,

2 yemek kaşığı anason tohumu,

2 yemek kaşığı şalgam tohumu,

2 yemek kaşığı kara sakız,

2 yemek kaşığı ısırgan tohumu,



2 yemek kaşığı turp tohumu,

2 yemek kaşığı karanfil tohumu,

2 yemek kaşığı udülkahr,

2 yemek kaşığı kişniş,

2 yemek kaşığı darülfülfül,

2 yemek kaşığı kereviz tohumu,

2 yemek kaşığı ud hindi,

2 yemek kaşığı tere tohumu,

2 yemek kaşığı miks,

1 yemek kaşığı sinameki,

1 yemek kaşığı karabiber,

1 yemek kaşığı üzerlik tohumu,

1 yemek kaşığı acı badem.



Hazırlanışı ;

Malzemelerin hepsi güzelce öğütülür ve tüm malzemelerin ağırlığı kadar bal ilave edilerek iyice karıştırılır. Cam bir kavanozda serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Sabah ve akşam birer tatlı kaşığı tüketilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder