4 Temmuz 2012 Çarşamba

Kaşar peynirli Bayat Ekmek Böreği

[Resim: kasarli_bayat_ekmek_boregi.jpg]




Malzemeler

1 Bayat Ekmek

2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşarpeyniri

3 Çorba Kaşığı Margarin

4 Su Bardağı Su

Tuz





Hazırlanışı



Bayat ekmeği küçük küpler halinde doğrayıp tuzlu suda haşlayın ve süzün.



Fırın kalıbını yağlayıp bir sıra kaşar peyniri rendesi serpin ve üzerini kaplayacak kadar ekmek yerleştirin.



Bir kat peynir rendesi bir kat ekmek şeklinde malzemeyi kat kat döşeyin. Son olarak peynir rendesini serpin. Üzerine eritilmiş margarini gezdirin.



Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder