3 Temmuz 2012 Salı

Pisi kofte sivas yoresi


Malzemeler:

1.1 kg orta yağlı dana etinden kıyma

2.1 su bardağı un

3.2 çay kaşığı tuz

4.1 çay kaşığı karabiber

5.Kızartmak için sıvıyağ







Hazırlanışı:





1.Kıymayı tuz ile iyice yoğurun.

2.Karabiber ve unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.

3.Kesme tahtanıza un serpin ve yoğurduğunuz köfteyi düz yüzeyli bir taş veya bardak altı yardımıyla dövün.

4.Kıyma dövdüğünüz malzemeye yapışmayacak duruma gelinceye kadar dövmeye devam edin.

5.Köfteden avuç içi büyüklüğünde parça alın ve avuç içi büyüklüğünde köfteyi un serptiğiniz kesme tahtasına koyun.

6.Köfteleri döverek büyütün ve bol yağda kızartın.

7.Yanına domates ve biber kızartarak sıcak olarak servis yapabilirsiniz.



[Resim: 3z8fr.jpg]



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder