MALZEMELER
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı bakla
400 gr kuzu incik
1 çay bardağı buğday
4 çorba kaşığı kırmızı mercimek
tuz
karabiber
yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı taze kişniş
5 adet taze soğan
5 adet taze sarımsak
5 adet yaprak marul
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kuru nane
HAZIRLANIŞI
Nohut ve baklayı bir gece evvelden ıslatın. ertesi gün haşlayarak suyunu kullanmak üzere ayırın. Tencereye etleri ve 5 su bardağı suyu koyup kaynatın. Baharatları ilave edin. Etler pişince tencereden alın ve kemiklerinden ayırarak tekrar tencereye koyun. haşlanmış bakla ve nohutu tencereye koyun. Çorbanın suyunu ayarlarken ilave suları azar azar koyun. Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğanları soteleyin, kavrulunca çorbayı ekleyin. Çorba pişince, taze baharatları, marulu ince ince doğrayarak tencereye koyun. Kızarmış ekmeklerle servis yapın.
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı bakla
400 gr kuzu incik
1 çay bardağı buğday
4 çorba kaşığı kırmızı mercimek
tuz
karabiber
yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı taze kişniş
5 adet taze soğan
5 adet taze sarımsak
5 adet yaprak marul
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kuru nane
HAZIRLANIŞI
Nohut ve baklayı bir gece evvelden ıslatın. ertesi gün haşlayarak suyunu kullanmak üzere ayırın. Tencereye etleri ve 5 su bardağı suyu koyup kaynatın. Baharatları ilave edin. Etler pişince tencereden alın ve kemiklerinden ayırarak tekrar tencereye koyun. haşlanmış bakla ve nohutu tencereye koyun. Çorbanın suyunu ayarlarken ilave suları azar azar koyun. Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğanları soteleyin, kavrulunca çorbayı ekleyin. Çorba pişince, taze baharatları, marulu ince ince doğrayarak tencereye koyun. Kızarmış ekmeklerle servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder