Malzemeler,
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı sıcak süt
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı krema
2 adet yumurta sarısı
Damak tadınıza göre tuz
[b]Hazırlanışı,
Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin.
Unu ilave edip orta dereceli ateşte rengi değişene kadar kavurun.
Ocağın altını kısıp sıcak süt ve suyu tencereye ekleyin.
Unun topaklanmasını önlemek için hızlıca karıştırın.
Ayrı bir köe2sede krema ve yumurta sarısını karıştırın.
Çorba tenceresinden 1 kepçe alıp kremaya ilave edip karıştırın.
Karışımı çorba tenceresine ekleyip karıştırmaya devam edin.
Bir taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin.
Çorbayı ocaktan indirip köe2selere pay edin.
Damak tadınıza göre üzerine kuru nane ya da kekik serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.[/b]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder