4 Temmuz 2012 Çarşamba

zarf boregi kardelenruyasi




[Resim: 7n00q.png]







malzemeler:

3 adet yufka

1 adet tavuk göğsü

1 avuç ceviz içi

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 kase soğuk süt

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yumurtanın sarısı

üzerine; 1 yumurtanın sarısı + çörek otu



hazırlanması:



1. tavuk göğsünü haşlayıp, didikleyin. derin bir kapta tavuk etini, dövülmüş cevizi, tuzu, pul biberi ve kimyonu karıştırın.



2. ayrı bir kapta sütü, sıvıyağı ve yumurta sarısını karıştırın. yufkalardan birini masaya yayın. üzerine fırça yardımıyla sütlü karışımdan sürün. ikinci yufkayı birincinin üzerine muntazam biçimde yayın ve yine sütlü karışımdan sürün. üçüncü yufka için de aynı işlemi uygulayın. üç yufkanın iki ucunu ortada birleştirin. üste gelen kenarlara süt,yağ ve yumurta karışımını sürün. kısa kenarları da aynı şekilde birleştirin. böylece bir kare elde edin.



3.karenin dört kenarına tavuklu iç koyun. dört ucu ortada birleştirin. elde ettiğiniz üçgenlerin üzerlerine ve kenarlara (kenarlar açılmasın diye) yumurta sarısı sürün. çörek otu serpin ve bir bıçak ile üçgenlerin arasını hafifçe kesin. böreği yağlanmış tepsiye alıp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.



not: bu tarif ile büyük 4 börek elde ediliyor. ben kahvaltı için tarifi iki katına çıkararak yaptım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder