Osmanlı Pasta Tarifleri


İSTİFADE TATLISI 

Malzemeler:

125 gr. un
4 adet yumurta
100 gr. tereyağı
100 gr. şeker
Biraz tuz
Çikolata Sosu:
30 gr. un
2 adet yumurta
200 gr. toz şeker
1 paket vanilya
150 gr. çikolata
Üzeri için:
Biraz yeşil fıstık
Yapılışı:
Sosu için, bir tencereye 30 gr. un 2 yumurta sarısı ve çikolata, çikolata eriyinceye kadar kaynatılır. Ateşten alınır. Şuale krem hamuru hazırlanır, küçük kümeler halinde sıkılır. Fırında pişirilir. Fırından çıkınca içine pasta kremi doldurulur. Üzerine de pasta kremi doldurulur. Çikolata sosu dökülerek, kıyılmış fıstık serpilir.


yaş pasta tarifleri
kolay pasta tarifleri
poğaça tarifleri
börek tarifleri
kurabiye tarifleri
oktay usta pasta tarifleri
resimli pasta tarifleri
oktay usta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder