6 Temmuz 2012 Cuma

Meyveli buz

Malzemeler;

>Yarım su bardağı krema

> 1 su bardağı çilek

> Yarım su bardağı böğürtlen

>Yarım su bardağı frambuaz

>Yarım su bardağı toz şeker

> 2 adet yumurta akı

> Taze nane yaprağı

> Tuz

Hazırlanışı;

Rondoda çilek ve donmuş meyveleri iri parçalı püre yapın. Nane yapraklarını da pürenin içerisine ekleyin bir kez çekin. Karışımı buzdolabında 1 saat bekletin. Kremayı kabarana dek çırpın. Dolapta beklettiğiniz karışıma ekleyip harmanlayın. Bir kapta yumurta akını,toz şeker ve tuz ile birlikte koyulaşana kadar çırpın. Yumurta aklarını karışıma azar azar kaşık yardımı ile yavaşça karıştırın. Buzdolabında 30.dk. daha bekletin ve servise sunun.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder