4 Temmuz 2012 Çarşamba

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

[Resim: bayatlamayan-po%C4%9Fa%C3%A7a-tarifi.gif.jpg]



Bayatlamayan Poğaça Tarifi Malzemeleri



1 su bardağı sıcak süt

1 su bardağı madem suyu

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket yaş maya

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tuz

Aldığı kadar un



Üzeri için



1 yumurta sarısı

Susam

Çörek otu



İç Harcı için



Beyaz peynir

İnce kıyılmış maydanoz



Hazırlanışı



Mayayı sıcak sütle eritin. Üzerine toz şeker döküp karıştırın. 10 dakika köpürene kadar bekletin. Hamuru için gerekli malzemeleri ekleyip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde üzerine nemli bez örterek 1 saat mayalandırın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, avcunuzun içinde bastırarak açın.



İçine iç harçtan koyup kenarlarını sıkıca kapatın. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Poğaçaları tepside 10 dakika daha mayalandırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder