Sarımsaklı Köfte
Malzemeler:
Sos İçin:
2 büyük domates
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı zeytin yağı
Köfte için:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı un
2 bardak sıcak su
Birer tatlı kaşığı kimyon, pul biber, karabiber, tuz. Biraz maydanoz.
Hazırlanışı:
Köftelik bulgur sıcak suda 10 dakika bekletilir. bulgurlar yumuşayınca salça ile yoğurulur, baharatlar eklendikten sonra 5 dakika daha yoğurulur. son olarak un da eklenir ve köfte biraz daha yoğurulduktan sonra küçük yuvarlaklar haline getirilir, ortası çukurlaştırılır. köfteler suyun içine atılıp haşlanır.
Sosu için, sarmısaklar zeytinyağında biraz öldürülür ve üzerine salça ve domates ilave edilir. haşlanan köfteler sosun içine atılır. Köfteler 1 saat dinlendirildikten sonra maydanoz ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder