4 Temmuz 2012 Çarşamba

Tahinli Cevizli Bükme Çörek

Tahinli Cevizli Bükme Çörek



Malzemeler



1 su bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı instant maya

2 yemek kaşığı şeker

1 silme tatlı kaşığı tuz

4-4.5 su bardağı kadar un

İç harcı için

1.5 su bardağı tahin

1 su bardağı şeker

2 su bardağı ceviz





Nasıl yapılır?



Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayıp, üzerini bir poşetle kapatın ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 6 ya bölün.

Hamurları ikişer gruplar halinde, servis tabağı büyüklüğünde mümkün olduğunca dikdörtgen şeklinde, yarım cm. kalınlığında açın.

İlk hamurun üzerine tahinden sürün. Şeker ve ceviz de serpin. İkinci hamuru üzerine serin.

İkincinin üzerine de tahini sürüp , şeker ve ceviz serpip, hamuru zarf şeklinde katlayın.

Diğer hamur gruplarına da aynı işlemi yapın.

20 dakika dinlendirip, altını ve üstünü hafifçe unlayıp, merdaneyle 7-8 mm. kalınlığında açın.

Hamuru 6 veya 8 parçaya şeritler halinde kesin.

Her şeriti bir ucundan tutup kıvırın, uzatın ve kendi etrafında dolayın. Uç kısmını alta saklayın. Yağlanmış tepsiye dizin.

Üzerine hafifçe bastırın. Eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı ile çöreklerin üzerlerini yağlayın. 1 saat kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletin. Tepsi mayası gelmezse çörekleriniz sert olur. Mayalanan çörekleri 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder