4 Temmuz 2012 Çarşamba

Lorlu pogaca tarifi kardelenruyasi

[Resim: 4fvgw.jpg]


Malzemeler:

öa61 su bardağı ılık su

öa6yarım paket yaş maya-20 gr.

öa61 çay bardağı çiçek yağı

öa61 çay bardağı yoğurt

öa61 tatlı k. tuz

öa62 tatlı k. şeker

öa6500 gr. lor

öa6aldığı kadar un

öa61 adet yumurta



Lorlu Poğaça Tarifi Hazırlanışı:



Bir bardak ılık suya mayayı ve şekeri kabarmaya bırakın, daha sonra derin bir kaba yağı yoğurdu, tuzu, kabarmış olan mayayı da koyun. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün, bir oklava yardımıyle hafifçe açtırın ve arasına lor peynir koyunp kapatın. Daha sonra yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizip kabarmaya bırakın. Kabarmış olan poğaçaların üzerine yumurta sürün ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

[Resim: 47dt5.gif]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder