4 Temmuz 2012 Çarşamba

ANNE KURABİYESİ

ŞİMDİ GÖZLERİNİZİ KAPATIP ÇOCUKLUĞUNUZA DÖNÜN VE BİR DÜŞÜNÜN )) CANIMIZ TATLI BİŞEYLER ÇEKTİĞİNDE ANNELERİMİZİN 5 DAKİKADA HEMEN YAPIVERDİĞİ, ÜZERİ ŞEKERE BULANMIŞ KOCAMAN DOYURUCU VE MİS GİBİ KOKAN LEZZETLİ Mİ LEZZETLİ KURABİYELER VAR YA..İŞTE BUGÜN O NEFİS KURABİYELERİN TARİFİNİ VERECEĞİM SİZLERE BU TARİFİ KESİNLİKLE ATLAMAYIN MUTLAKA DENEYİN



MALZEMELER:



200 gr. margarin,

1,5su bardağı şeker,

2 tane yumurta ( 1 tanesinin beyazı üzerine),

2 yemek kaşığı yoğurt,

1 çay bardağı sıvı yağ,

1 paket kabartma tozu,

aldığı kadar un,

ÜZERİ İÇİN:



şeker ( arzu ederseniz hindistan cevizi de kullanabilirsniz)

HAZIRLANIŞI:



Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri önce iyice karıştırın. Daha sonra üzerine elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Ayırdığınız yumurta beyazına batırıp daha sonra şekere (şekerin içine tarçın da ekleyebilirsiniz) yada hindistan cevizine bulayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin.



AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder