6 Temmuz 2012 Cuma

Damla cikolatali kurabiye

[Resim: 4fukr.jpg]




Malzemeler:

öa6175 gr Bitter Çikolata parçalara ayrılmış

öa6115 gr Tuzsuz tereyağı bölünmüş

öa62 adet yumurta

öa6115 gr endash 2/3 Su bardağı pudra şekeri

öa650 gr endash 1/3 Su bardağı esmer şeker

öa640 gr endash 6 Yemek kaşığı un

öa625 gr endash 1/4 Su bardağı kakao

öa61 Tatlı kaşığı kabartma tozu

öa62 Tatlı kaşığı vanilya

öa6Bir tutam tuz

öa6115 gr Ceviz çekilmiş

öa6175 gr Sade damla çikolata

öa6115 gr Beyaz çikolata parçalara ayrılmış

öa6115 gr Sütlü çikolata parçalara ayrılmış



Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı:



Öcelikle fırını 180 derece de biraz ısıtalım. Fırın tepsisini yağlayın. Orta büyüklükte tavada tereyağını ve çikolatayı sık sık karşıtırarak kısık ateşte akıcı bir kıvama gelene kadar eritin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları, pudra şekeri ve esmer şekeri sarı renk alıp krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Çikolata karışımına ilave edip iyice çırpın.Un,kakao,kabartma tozu,vanilya ve diğer malzemeleri sırayla ilave edip karıştırın. Hamurdan yemek kaşığıyla alıp tepsiye akıtın. Aralarında 10 cm aralık olmalı. Üzerlerine kaşığın sırtıyla bastırıp düzleştirin ve herbirini yuvarlak haline getirin. Sıcak fırına verip kenarları kıtır bir görüntüye kavuşana ve üstleri parlak bir renk alıp çatlayana kadar pişirin. Kurabiyeler sertleşene kadar 2 dakika ılımaya bırakın. Soğuyunca servis yapın.

Benzer Tarifler:



[Resim: 47dt5.gif]



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder