6 Temmuz 2012 Cuma

Çubuk Mantar Çorbası

2 torba kuru mantar

500 gr. soğan

1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber

2 diş sarmısak

6 yemek kaşığı soya yağı

1/2 lt hazır sebze suyu

4 dilim tost ekmeği

Tuz, karabiber

100 gr. rendelenmiş eski kaşar peyniri

Biraz maydanoz

Bir çorba kaşığı Ameriksn soya unu

HAZIRLANIŞI

Mantarları yıkayın. 1/4 lt. suda haşlayın. Soğan ve biberleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde dograyın. Sarmısağı ince doğrayın. 3 yemek kaşığı soya yağını bir tencerede ısıtın. Sebze ve saımısağın yarısını içinde çevirin. Sulu mantarları ve soya ununu bunun içine dökün. Hepsini dökerek 10 dk. kadar pişirin. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada ısıtın.

Ekmekleri ve arta kalan sarmısağı içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder